Un vermut musical gratuït durant el migdia i un mercat social, novetats d’un festival que comptara amb Oques Grasses de cap de cartell.

El 2018 la Fundació MAP va donar vida a l’Inspira Festival Inclusiu en el marc de la celebració dels 50 anys de serveis a les persones amb discapacitat al Ripollès, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ripoll i del grup Txarango. Un festival pensat per fer arribar i compartir els valors de la Fundació MAP al llarg de mig segle de trajectòria, oferint espectacles per a tots els públics protagonitzats per persones amb moltes capacitats.

Després de la bona acollida de la primera edició, el 29 de setembre de 2018, la Fundació MAP decideix repetir l’experiència, amb nova data a l’horitzó, el 5 d’octubre de 2019: un festival accessible, on posar a l’abast de tothom la cultura i les arts escèniques i mostrar les diversitats dalt de l’escenari. L’Inspira, doncs, esdevé una cita pròpia al calendari, únic d’aquestes característiques en l’àmbit català.

MISSIÓ: trencar barreres i posar la cultura, la música i les arts escèniques a l’abast de tothom, també d’aquelles persones que no poden accedir-hi a causa d’alguna dificultat. Al mateix temps, donar visibilitat i normalitzar la discapacitat oferint una programació inclusiva, amb espectacles protagonitzats per persones amb capacitats diverses, garantint un espai accessible i una entrada amb preu reduït, destinada a finançar el propi festival.

VISIÓ: esdevenir un festival inclusiu referent a Catalunya amb la confluència de propostes i activitats protagonitzades per persones amb i sense discapacitat, en un espai accessible per a tothom.

VALORS: igualtat, equitat, convivència, justícia social, solidaritat, respecte i compromís.

 

L’EDICIÓ 2019

El dissabte 5 d’octubre ha estat la data escollida per tornar a celebrar aquest festival ple de valors. El recinte serà el mateix, la Devesa del Pla de Ripoll; també el format, amb algunes novetats, i la capacitat, 5.000 persones. El cap de cartell d’aquest 2019 serà el grup osonenc OQUES GRASSES.

 

 

FORMAT

El format del festival serà el mateix que el de l’edició del 2018. Una programació per a tots els públics amb activitats, tallers, espectacles i concerts des de les 15.30 de la tarda fins a la mitjanit.

Tornaran a haver-hi dos escenaris per on passaran propostes de tot tipus. Entre les xerrades i els espectacles, destaquem la presència d’un actor de la pel·lícula CAMPEONES i l’actuació del percussionista corporal SANTI SERRATOSA, que presentarà una activitat preparada conjuntament amb les persones ateses de la Fundació MAP.

Entre les activitats de gran format destaquem el concert d’OQUES GRASSES, que presentaran les cançons del seu últim disc Fans del sol.

També s’oferiran activitats per als més petits, com tallers, inflables, jocs, circ i un concert, i es tornarà a repetir un circuit de sensibilització.

La programació completa s’anirà donant a conèixer per la web i les xarxes socials.

 

NOVETATS

Com a novetat i pensant en obrir el festival també a les persones que no tinguin l’entrada i, per tant, fer-lo accessible a més públics, hi haurà un VERMUT MUSICAL GRATUÏT, amb jocs per als més petits, des de les 12 del migdia i fins les 3 de la tarda. S’ubicarà a la zona del passeig del Pla, on hi haurà també la zona de food trucks. A partir de les 3 aquesta zona es tancarà i només s’hi podrà accedir amb l’entrada.

També i ja dins el festival, es farà un MERCAT SOCIAL amb mostra de productes artesanals fets per entitats del tercer sector.

D’altres novetats a destacar seran l’ampliació de les zones de menjar, de descans i la incorporació de més carpes.

 

 

VENDA D’ENTRADES

Les entrades es posaran a la venda a partir del DIVENDRES 7 DE JUNY. Com l’any passat, es podran comprar en línia a través de la plataforma Codetickets.com i també físicament en dos punts de venda a Ripoll: el restaurant CAT Can Guetes (de dilluns a diumenge de 10 a 13h), gestionat per la Fundació MAP, i a la recepció del taller de l’entitat (de dilluns a divendres d’11 a 13h), al polígon industrial Els Pintors. Caldrà consultar horaris i altres informacions a la web del festival.

 

MÉS INFORMACIÓ

Tota la informació de la programació i del funcionament del festival es podrà seguir a través de la pàgina web www.inspirafestival.com i els perfils propis d’Instagram i Facebook.