El 3 de desembre se celebra un any més el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Enguany, amb un lema molt clar des del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament organitzat sota el paraigua de Dincat: NO SOM INVISIBLES!

L’objectiu és denunciar el desconeixement que hi ha entorn al col·lectiu i que porta a situacions discriminatòries, al manteniment de prejudicis i estereotips i a polítiques insuficients que ens allunyen de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Una invisibilitat que enguany s’ha fet més palesa amb la crisi del coronavirus. Des d’un punt de vista administratiu, polític, social i, fins i tot, sanitari, no s’han tingut en compte les necessitats del sector.

Des de Dincat Plena Inclusió s’ha elaborat aquest manifest conjunt que posa damunt la taula les principals demandes i evidencia les mancances d’un sistema, encara, poc eficient.

MANIFEST NO SOM INVISIBLES

MANIFEST NO SOM INVISIBLES – LECTURA FÀCIL

També s’ha organitzat un acte reivindicatiu pel dia 3 de desembre que es farà en format virtual (plataforma Zoom) a les 11 del matí: s’hi podrà accedir a través d’aquest enllaç: www.dincat.cat/nosominvisibles

Comptarà amb la presència del vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que conversarà amb representants de persones ateses, famílies i entitats. En representació de les entitats, intervindrà en la conversa la directora gerent de la Fundació MAP, Hermínia Ordeig, que és també membre de la Junta Directiva de Dincat.

Us animem a participar-hi! Consulteu l’ordre del dia.

Us deixem amb l’espot de la campanya NO SOM INVISIBLES, que també es podrà veure per TV3 i sentir per Catalunya Ràdio: