El llibre Art per a totes les mans. Adaptacions fa realitat un dels projectes presentats a la 1a edició del Premis d’Investigació i Innovació en la discapacitat 2012-2013 de la Fundació MAP, de cara als professionals interns, que va guanyar un accèssit. Es tracta d’un treball realitzat per un equip creatiu del CAE de la residència “Centre Montserrat”, encapçalat per tres educadores, que es va plantejar anar més enllà del dia a dia amb les persones ateses al centre de dia i poder treure el millor d’elles a través de les manualitats que realitzaven al voltant de les festes i les tradicions del nostre país. Un repte que va suposar pensar quines adaptacions calia fer perquè els artistes poguessin treballar amb autonomia i desenvolupar-se individualment. Emotivitat i creativitat en estat pur.

El llibre recull aquestes adaptacions i vint propostes de manualitats subdividides en quatre festivitats: Sant Jordi, Sant Joan, la Castanyada i Nadal. Totes elles explicades de manera molt didàctica, amb instruccions i fotografies per a cada pas a fer.

FotosActivitats-2

 

És una publicació oberta a tots els públics ja que aquestes adaptacions poden ajudar a mans grans i petites amb tot tipus de capacitats. El preu és de 23 euros i les persones interessades a adquirir-lo poden adreçar-se a marta.rude@fundaciomap.com o al 972 70 31 04.

Us recomanem que mireu aquests dos vídeos de curta durada (3 i 2 minuts) perquè pugueu conèixer l’equip creatiu, les 16 persones que l’han fet possible, i perquè pugueu veure com treballen amb les adaptacions:

Equip creatiu: https://youtu.be/ybwpd6J0e3s

Treball amb les adaptacions: https://youtu.be/aPA4vnyRzis