logo_1

RevistesCapaç 

Capaç és una revista bianual sobre el món de la disCapacitat o, com ens agrada més dir-ho, de les diferents capacitats que edita la Fundació MAP i que compta amb la col·laboració de l’ACPAD (Associació Comarcal per a la Promoció i Ajuda al Discapacitat). La publicació va veure la llum el dia 3 de desembre (dia de la discapacitat) de 2012 amb la clara voluntat d’esdevenir un mitjà de divulgació i de coneixement de la discapacitat. Els continguts són elaborats pels mateixos professionals de l’entitat, juntament amb la col·laboració d’experts externs que aporten qualitat als continguts que s’hi tracten.

L’escriptor Màrius Serra va ajudar-nos a posar el nom de la revista, Capaç, una paraula bonica, simètrica, un capicua gairebé perfecte que conté la ce trencada (la lletra discapacitada de l’alfabet) i que ressalta la part més positiva de la disCAPACitat.

La publicació conté els apartats següents: el Reportatge, l’Entrevista, De Dilvulgació, L’Altaveu, La mirada de…, El MAP de Prop, ACPAD, Sabies que…, La Nostra Proposta, La Reflexió i La Contra.

Fins a finals de 2018 era de periodicitat quadrimestral, se n’editaven 350 exemplars i els subscriptors la rebien via correu postal. A partir del 2019, ha passat a ser bianual, se n’editen 500 exemplars, i la seva difusió és gratuïta.


LLEGIU ELS ÚLTIMS NÚMEROS DE LA REVISTA:

Capaç desembre 2019. Tema central: Cultura, art i inclusió.

Capaç juny 2019. Tema central: La discapacitat i les especials dificultats: un sector oblidat que es reivindica.

Capaç desembre 2018. Tema central: 50 anys de serveis a les persones amb discapacitat al Ripollès.

Capaç octubre 2018. Tema central: La depressió, un problema de salut mundial.

Capaç juny 2018. Tema central: El dret a estimar i a ser estimat. Sexualitat i discapacitat.

Capaç Desembre 2017. Tema central: El canvi en les institucions psiquiàtriques. Salt: de manicomi a xarxa de salut mental.

Capaç Juliol 2017. Tema central: Superar un ictus.

Capaç Abril 2017. Tema central: El treball ens dignifica. Discapacitat i inserció laboral.

– Capaç Desembre 2016. Tema central: L’esquizofrènia. Llums i ombres. 

Capaç Setembre 2016. Tema central: Cap a un sistema educatiu inclusiu

Capaç Abril 2016. Tema central: Conviure amb l’esclerosi múltiple

Capaç Desembre 2015. Tema central: Les altes capacitats. Una aproximació

Capaç Juliol 2015. Tema central: La PCP. Perseguint els somnis de les persones


TOTS ELS NÚMEROS:

anna_vives

 

Si voleu un número sol de la revista, truqueu al 972 70 31 04 o envieu un correu a marta.rude@fundaciomap.com i consulteu la disponibilitat:

. Número 1 – desembre 2012: Discapacitat? El joc de les diferències. Entrevista amb l’escriptor Màrius Serra.

. Número 2 – abril/maig 2013: El gos, més que un animal de companyia. La bona pràctica del CTAC. Reportatge sobre el treball dels gossos d’assistència amb les persones amb discapacitat.

. Número 3 – setembre 2013: Sumant capacitats: un projecte d’èxit des de la síndrome de Down / I tu, com et comuniques? FESOCA i CREDA ens parlen sobre la comunicació de les persones amb dificultats auditives.

. Número 4 – desembre 2013: Aproximació als Trastorns de l’Espectre Autista. Entrevista a Miguel Gallardo.

. Número 5 – abril 2014: L’educador/a, la bastida que els ajuda a crear els seu propi jo. Entrevista amb Víctor Krüppers. Reportatge: tinc un fill amb discapacitat.

. Número 6 – octubre 2014: La discapacitat visual de la mà de l’ONCE. Entrevista a Anna Comas.

. Número 7 – abril 2015: Trastorns d’ansietat. Entrevista a Txarango.

. Número 8 – juliol 2015: La PCP. Perseguint els somnis de les persones.

. Número 9 – desembre 2015: Les altes capacitats: una aproximació. Entrevista a Àngel Guirado.

. Número 10 – abril 2016:  Conviure amb l’esclerosi múltiple. Entrevista amb testimonis del Ripollès i amb la presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple.

. Número 11 – setembre 2016: Cap a un sistema educatiu inclusiu. Entrevista amb el director d’ASPASIM, Efrèn Carbonell.

. Número 12 – desembre 2016: Esquizofrènia, llums i ombres. Entrevista amb testimonis, familiars, professionals del Centre de Dia en Salut Mental del Ripollès i el psiquiatre Jordi Nuñez.

. Número 13 – abril 2017: El treball ens dignifica. Discapacitat i inserció laboral. També entrevista amb Casilda Gómez, medalla al Treball President Macià 2016.

. Número 14 – juliol 2017: Superar un ictus, amb explicacions sobre la malaltia, entrevistes amb especialista i testimonis i recomanacions.

. Número 15 – desembre 2017: El canvi en les institucions psiquiàtriques. L’exemple de Salt: de manicomi a xarxa de salut mental.

. Número 16- juny 2018: El dret a estimar i a ser estimat. Sexualitat i discapacitat. El treball en l’àmbit de la sexoafectivitat de la Fundació MAP.

. Número 17 – octubre 2018: La depressió, un problema de salut mundial. També, la depressió infantil i com prevenir-la a través de l’educació emocional i un testimoni en primera persona.

. Número 18 – desembre 2018: 50 anys de serveis a les persones amb discapacitat al Ripollès. També, la reforma de la llei electoral que permetrà votar a totes les persones amb discapacitat.

. Número 19 – juny de 2019: La discapacitat i les especials dificultats: un sector oblidat que es reivindica. També, el treball de la Fundació MAP per fer més atractives les dietes especials. La mirada de Marc Buxaderas: discapacitat i humor. L’ERESS, un espai de reflexió ètica a les entitats.

. Número 20 – desembre 2019: Cultura, art i inclusió. També, entrevista amb en Jan, autor de Superlópez. La prevenció del suïcidi, tema central del Dia Mundial de la Salut Mental. Actes en motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.