
16 gen. La Fundació MAP participa al projecte “Mi casa” per fomentar la vida autònoma i en comunitat de persones amb DID i grans necessitats de suport
La Fundació MAP és una de les entitats participants a “Mi casa: una vida en comunidad”, un projecte d’innovació impulsat per Dincat que reivindica la inclusió real als barris i pobles de les persones amb discapacitat intel·lectual amb grans necessitats de suport.
L’objectiu és garantir el dret d’aquestes persones a viure en comunitat i a decidir per elles mateixes els aspectes més elementals de la seva vida. D’aquesta manera es proven nous models de vida encaminats a canviar les actuals polítiques d’institucionalització i cures de llarga durada, fent que puguin viure pel seu compte en pisos i en cases a la comunitat, envoltats de veïns i amb oportunitats per poder relacionar-se, gaudir del seu lleure i de la seva intimitat.
Hi participen 9 entitats més del territori. Entre totes s’han creat 21 habitatges pilot amb gairebé 70 persones amb discapacitat intel·lectual que hi viuen amb els suports necessaris per tenir una vida plena i el més autònoma possible.
Les accions que s’han realitzat en el marc del projecte han estat l’acompanyament a les persones per a la seva vida autònoma i l’adaptació de l’habitatge amb mobiliari, domòtica i altres recursos per ajudar a millorar aquesta autonomia. El pressupost amb què ha comptat la Fundació MAP ha estat de 147.554,47 €, del qual ha pogut executar un 65%.
“Mi Casa: una vida en comunidad” és un projecte d’innovació de Plena inclusión a 3 anys (2022-2024), que està impulsat a 7 comunitats autònomes i compte amb el suport del Govern d’Espanya (a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió-Europea – NextGenerationUE) i de les diferents administracions públiques de cada territori. A Catalunya, el projecte compta amb un finançament estimat de 5 milions d’euros dels Fons Next Generation i amb el finançament de la Generalitat de Catalunya de 33 places via conveni amb una dotació estimada de prop d’un milió d’euros per al 2024.