Recta final de les obres de millora dels equipaments residencials amb el suport dels Next Generation

Recta final de les obres de millora dels equipaments residencials amb el suport dels Next Generation

Els dos grans projectes de reforma i rehabilitació que ha estat realitzant la Fundació MAP als equipaments de la residència Centre Montserrat i de Can Canarons (llars residència i centre de dia), ubicats al Raval de Sant Pere de Ripoll, ja estan encarant la recta final i es mostraran a les famílies i persones interessades en el marc de la Diada de Santa Montserrat, patrona de la Fundació MAP. En concret, el proper diumenge 28 d’abril, a les 12.30h, es farà una jornada de portes obertes per veure tots els canvis efectuats a la residència.

En aquest espai, que havia estat l’equipament originari de la Fundació MAP i que actualment acull una residència de 25 places per a persones amb discapacitat intel·lectual, s’hi ha fet una rehabilitació i adaptació d’espais i equipaments, ampliant zones comunes (menjador, cuina, adaptació de lavabos i banys…) i aplicant les noves tecnologies i la domòtica per potenciar l’autonomia de les persones. Les obres responen a les necessitats sorgides del nou model d’atenció centrat en les persones i també han inclòs la compra de mobiliari adaptat i la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a la millora de l’eficiència energètica. Unes actuacions que han tingut un cost total de 805.242,24 €, un 39% dels quals han vingut finançats pel Next Generation, és a dir, 315.000 euros.

D’altra banda, a Can Canarons, edifici que acull llars residència i un centre de dia per a persones amb discapacitat, principalment s’hi han fet actuacions per a la millora de l’eficiència energètica i tecnològica, com la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, la reforma del sistema de calefacció amb la instal·lació de calderes més sostenibles, la modificació de tancaments exteriors i la millora tecnològica amb nou cablejat a totes les habitacions. Aquest projecte ha tingut un cost total de 180.286,47 €, un 39% dels quals han vingut finançats per fons Next Generation, és a dir, 70.000 €.

Aquestes obres es van iniciar el 2022 i finalitzaran al llarg dels propers mesos.Skip to content